TRAVEL size.no : Reise / Travel smarte produkter
kr0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: kr0,-

Slik pakker du smart

21.10.2016

 

 

Vil du ha mindre tid på flyplassen og mer plass i bagasjen? Da bør du følge disse rådene.

Å pakke smart handler om mye mer enn å få mest mulig klær i kofferten. Skal du på en kortere reise (3-7 dager) og innenfor Europa er det aller lureste å bruke en liten bagasje.

 

Fordi jeg ønsker kontroll over tingene mine, bruke minst mulig krefter på innsjekk og tilbringe kortere tid på flyplassen, prøver jeg så ofte jeg kan å kun ha med håndbagasje og en liten sekk til PC, reisedokumenter og kamera.

 

Ikke bare sparer du en del tid og penger på å reise lett, liten bagasje bidrar også positivt til miljøet. Dette fordi et fly med mye bagasje krever mer drivstoff.

 

Men hvordan skal man ha mest mulig samtidig som en vil ha rom for souvenirer fra reisen? Følger du disse enkle rådene vil det ikke være vanskelig i det hele tatt.

 

Hold deg innenfor målene

Det første å sjekke er om håndbagasjen er innenfor maksimumsmålene. De fleste flyselskapene tillater maks håndbagasje på 56 X 45 X 35 cm. Selv har jeg bagasje på 55 x 40 x 20 cm noe som også er innenfor Ryanairs strengere grenser.

 

Sørg bare for å kjøpe riktig håndbagasje. Mange veskebutikker kan hjelpe deg med å finne den riktige reisekofferten. Jeg kjøpte min hos Bagorama for 400 kroner og angrer ikke, den passer til all slags reiser og er romslig nok til det jeg skal ha med.

 

Rulle, stappe eller brette?

Har blitt et hett tema på diverse reiseforum. Nylig gjorde DinSide en test på dette og fant ut at en får mest plass med rullemetoden da den komprimerer klærne i større grad.

 

En fikk cirka 10 prosent mer klær med rullemetoden enn brettemetoden, slo artikkelforfatteren fast. Å stappe klærne i kofferten var den minst effektive metoden, noe denne videoen også beviser

 

Toalettsaker i egen beholder

Slik trenger ikke toalettsakene dine å flyte fritt i bagasjen. Enklere å ta de frem blir de også.

 

Og når det gjelder toalettsaker; jeg har sjelden med meg såpe, sjampo og tannkrem da dette enkelt kan kjøpes på destinasjonen. Skulle du hatt behov for toalettartikler må du huske reglene for disse, som utgjør 100 ml for flytende veske. En rekke reisebutikker spesialiserer seg også på toalettartikler i reisestørrelser.

 

Klær, hva er viktigst?

20 % av klærne ender du med å bruke 80% av tiden, i følge flere studier. Mye av det samme kan en si om tøyet en tar med seg når en pakker mye. For hvor mye trenger du egentlig?

 

En behøver ikke å ha med mer enn et par basisplagg i tillegg til klærne du har på deg under reisen. Som regel er to bukser nok, samt et par gensere og kanskje en finere skjorte. Pakk heller nok undertøy og kanskje et ekstra par sko til reisen. Da frigjør du også plass og vekt til klær du eventuelt kjøper på destinasjonen.

 

Ha på deg yttertøy på flyet

Det er fortsatt ingen vektgrense for klærne du har på deg, og de kan enkelt også lagres i bagasjehylla. Det samme gjelder støvler og annet vintertøy du eventuelt måtte ha med deg.

 

Pass på vekta

Like viktig som målene er vektgrensen for håndbagasjen. De fleste flyselskapene har en grense på mellom 10 til 15 kilo håndbagasje, noe som også er årsaken til at jeg har på meg yttertøy under reisen, og grunnen til at sjelden har med meg toalettsaker. Hva med PC og kamera? De har jeg i sekken. Sistnevnte har også litt plass til eventuelle suvenirer fra reisen.

 

Og til slutt, pass på forbudte gjenstander

I tillegg til flytende veske over 100ml er for eksempel brennbare vesker, våpen og spisse gjenstander over 6 cm forbudt å ta med seg. Unntaket er babymat eller medisiner en må ha med seg på reisen, men da er det viktig å ta med seg dokumentasjon.

 

Luftfarttilsynet har også en enkel liste over alle forbudte gjenstander under reisen. Den kan leses her. 

 

Har du noen pakketips som ikke er å finne i denne artikkelen? Del de gjerne med oss her.

 

Les mer...

Engangssengetøy forenkler turen!

09.09.2016

Et godt alternativ for den plassbevisste turgåeren.

 

Høsten er godt i gang og mange nordmenn vil innta fjellet med storm de nærmeste ukene.

Det er mange som benytter seg av avsidesliggende hytter og turisthytter uten vaskemaskin. Å ta med hele sengesettet fram og tilbake kan derfor by på besvær dersom en ikke har mye plass i bilen eller tursekken.

TRAVELsize.no er derfor stolte av å kunne tilby Universal engangssengesett som er laget av det samme stoff, mye av superundertøyet idrettsutøvere bruker er, på grunn av dets spesielle evne til å lede bort fuktighet.

Engangs-sengesettet er  laget av det miljøvennlige stoffet polypropylen - kan brukes flere dager på rad og resirkuleres som plast. Alternativt kan det også kastes som brennbart avfall etter bruk.

Nå får du kjøpt et helt sengesett bestående av putevar, dynetrekk og laken på TRAVELsize.no. Kanskje du til og med finner andre produkter til reisen?

 

HUSK OGSÅ : Du får alltid frakten gratis når du handler for over 500 kroner!

Les mer...

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke